Визија и вредности

Зад нас се стогодишно силно наследство во секторот за гориво и лубриканти, но сепак го одржуваме младешкиот и свеж пристап на брендот како предизвикувачи. Ќе одиме чекор понатаму за да инспирираме лојалност и доверба кон нашите клиенти, партнери и вработени. И додека светот се менува, ние сме агилни и доволно флексибилни за да се менуваме со текот на времето.

Ние имаме големи амбиции за иднината. До 2020 планираме:

  • Бидеме признаени како топ 10 глобална компанија во рамките на нафтената индустрија – за вредност, обем, заработка и препознатливост на брендот
  • Раст од имплементација на значајни вредносни предлози за клиентите, во комбинација со иновативен развој на производи и технички решенија
  • Дуплирање на нашето производство, маркетинг и продажба на брендирани производи во Gulf
  • Да го ​​подобриме развојот и мрежата брендираните бензиски станици на Gulf.

Ќе го постигнеме сето ова со тоа што ќе бидеме флексибилни, сигурни и одговорни – водени од потребите на многуте економии во развој. Ние ќе осигураме нашите клиенти преку нашата способност да додадеме вредност за нив, остануваат наш приоритет.

Ке продолжиме да ја негуваме страста на нашите вработени и ќе го зголемиме талентот во бизнисот на Gulf. Ќе обезбедиме и потврдиме дека сме одговорни и за општеството и за светот во кој живееме. Обезбедуваме највисок квалитет на производи и услуги на нашите клиенти со постојано фокусирање на нашите три основни вредности, квалитет, издржливост и страст.