Aprilia Milwaukee WSBK

Gulf е партнер на двата водечки тимови на SBK: фабриката Aprilia Racing тим – Milwaukee Аprilia – и производителот на  BMW поддржан од тимот, Althea BMW Racing.

Gulf создаде Syntrac 4T Superbike 10-W50 масло кое е дизајнирано да биде оптимизирано според потребите на сопствениците на супербајк – развиени за подолги растојанија. Оваа година Gulf  не само што е дел од два тима на елитното натпреварување, туку како одговор на барањата на пазарот создаде нова варијанта на Syntrac 4T Superbike – нафта.

Gulf е задоволен што двојно го зголеми своето учество во World Superbikes оваа година”, објасни  заменик-претседателот на Gulf Oil, Френк Рутен. “Нашиот потег во спортот се покажа фантастично популарен кај бизнисите и фановите на Gulf.”