BMW Althea WSBK

Gulf Oil International е партнер на BMW Althea, дивизија на BMW Racing.

Тимот,кој ќе продолжи да го претставува германскиот производител на ултра-натпреварувачкото светско првенство, се пресели во BMW во 2016 година и беше најуспешен претставник на марката во 2016 година.

“Ние воспоставивме важен однос со BMW, преку нашата програма” Супербајк “, објаснува Френк Рутен, заменик-претседателот на Gulf Oil. “Тие се еден од водечките светски производители на возила и нашиот приоритет беше да имаме континуитет на здружување со нив, без оглед на тоа што би можеле да направиме со другите тимови. Задоволен сум што Gulf сега е во партнерство со Althea Racing, кои продолжуваат да ја имаат поддршката на BMW во World Superbikes.

Директорот на Althea Генезио Бевилаква, објаснува што значи да се има Gulf како партнер: “Многу сум задоволен од соработката меѓу Althea BMW и Gulf, што сигурно ќе претставува соработка на врвно ниво. Со употребата на специфични тркачки производи, имаме за цел да постигнеме максимална ефикасност преку нашето искуство како тим на Светското првенство. Затоа истражувањето и развојот во соработка со Gulf е многу важно. Следната година дефинитивно можеме да се стремиме кон престижни резултати.”