Иан Кинг – најбрзиот на две тркала

Ние сме горди спонзори и партнери на Gulf Top Fuel Drag Racing Bike возило кое е моќно и побрзо од формула 1 болид па дури и од Ф-16 авион.

Во 2016 година тимот на Gulf го освои својот десетти Европски шампионат, а возачот Иан Кинг ја заврши сезоната со свој нов рекорд на Santa Pod Raceway од 5.9646 секунди на развиени 232.57 милји на час.