Политика за приватност

Ние ја почитуваме вашата приватност.

Затоа, одвоивме време да ги откриеме нашите практики за собирање информации и нашата политика за приватност. Ве молиме одвојте време за да го разгледате овој документ.

Други веб-страници на Gulf Oil можат да содржат политики за приватност кои се разликуваат од оваа политика за приватност. Оваа политика за приватност се однесува на веб-страницата на Gulfoilltd.com.

Ве молиме не претпоставувајте дека оваа политика за приватност важи за сите веб-страници на Gulf Oil.

Ние не можеме да бидеме одговорни за политиките и практиките за приватност на други веб-страници, дури и ако сте пристапиле на веб-страницата на трета страна користејќи линкови од нашата веб-страница или сте поврзани на нашата веб-страница од веб-страница на трета страна.

Ви препорачуваме да ја проверите политиката на секоја веб-страница што ја посетувате и да се поврзеш со сопственикот или операторот на таква веб-страница, ако имате какви било проблеми или прашања.

Како дел од оваа Политика за приватност, нема да добивате несакана хартија или електронска пошта како резултат на користење на оваа веб-страница, освен ако ние експлицитно побаравме и ја примивме вашата дозвола.

Кога личните податоци се бараат преку формулари, таквите податоци се користат само за целите наведени на формуларот и нема да бидат дадени или продадени на трети страни.

Освен како што е наведено во оваа политика за приватност, ние нема да откриеме какви било лични информации без ваша дозвола, освен ако ние не сме законски оправдани или побарани да го сториме тоа (на пример, доколку тоа се бара за правно постапување или за целите на спречување на измама или друго кривично дело) или ако веруваме дека таквото дејствие е неопходно за да ги заштитиме и / или да ги заштитиме нашите права, сопственост или лична безбедност, како и на нашите корисници / клиенти итн.

Наша цел е да ги чуваме нашите информации колку што е можно поточни. Ако сакате да ги разгледате или промените деталите што сте ги доставиле, ве молиме контактирајте не.

Имаме имплементирано технологија и политики со цел да ја заштитиме вашата приватност од неовластен пристап и неправилна употреба и ќе ги ажурираме овие мерки, бидејќи новата технологија ќе стане достапна, како што е соодветно. Gulf Oil International е посебно посветена на заштитата на децата и нивните права и нема свесно да собира информации од деца под 13-годишна возраст.

Затоа, ако сте под 13 години, ве молиме да не ни ги испратите вашите лични податоци (на пример, вашето име, адреса и адреса за е-пошта). Ние ќе бидеме среќни да им помогнеме на децата ако имаат какви било истражувања за Gulf Oil International, но во овој случај ве молиме да го добиете вашиот родител или старател да го поднесете барањето во ваше име.

Важно е да се заштитите од неовластен пристап до вашата лозинка и на вашиот компјутер. Бидете сигурни дека сте одјавени  кога ќе завршите со користење на заеднички компјутер и внимавајте да не оставите траги од вашиот кориснички ID и лозинка. Како што интернетот созрева, така и нашите политики кои се однесуваат на приватноста.

Ние ќе ги објавиме промените на политиките веднаш штом ќе се изврши посветеноста за да се смени постојната политика. Безбедноста и приватноста на вашите лични податоци се многу важни за Gulf Oil International. Ако се регистрирате кај нас, собираме некои или сите од следниве информации: -Вашето име, адресата на компанијата, телефонскиот број за контакт и е-поштенската адреса и, во некои околности, IP адресата на вашиот компјутер.

Ние ги чуваме овие информации на безбеден податочен систем, до кој никој друг не е достапен од Gulf Oil International. Ние ги користиме контролите за најава и лозинка на нашите системи. Ние водиме евиденција за која било коресподенција која ни ја испраќате преку оваа веб-страница вклучувајќи ги и e-mail пораките, бидејќи тоа ни помага да ги следиме проблемите или грижите што можеби ги имате.

Ако во било кое време оваа страница нуди било какви виртуелни простории за разговор, огласи за табла, групи за вести и сл. Може да ги собереме информациите што ги откривате.

Таквите информации ќе се користат во согласност со оваа политика за приватност. Забележете дека ние не можеме да бидеме одговорни за користењето на личните податоци на други страни кои ги ставате на располагање на трети лица преку некоја соба за разговор, рекламна табла, newsgroup итн на оваа страница.

Ве молиме бидете внимателни за тоа што личните информации што ги откривате на овој начин. Употреба на колачиња и други технологии за собирање информации.

Колачињата се мали текстуални датотеки за складирање мали парчиња податоци на веб-клиент (на пример, веб-прелистувач на компјутер), како што се вашите параметри при посета на страницата.

Веб-серверот може да чува колачиња во вашиот прелистувач или да побара прелистувачот да пренесува одредени податоци на веб-серверот.

Колачињата и логирањето на IP адресите се користат за да им овозможат на Gulf Oil International да ги следи сообраќајните места и да ги сочува статистиките на посетителите.

Овие статистички податоци нема да вклучуваат информации кои можат да се користат за да се идентификува секој поединец.

Таквите информации се анонимни, претставуваат компјутер, а не лице, и се држат  на привремена основа. Можете да ја пребарувате оваа веб-страница без да внесувате лични информации и затоа останете анонимни за време на вашата посета.

Ние ги користиме информациите за колачиња за да го подобриме нашето знаење за користењето на оваа веб-страница и да ни овозможиме да утврдиме дали веб-страницата функционира на оптимално ниво.

Ова ни овозможува да ги подобриме нашите веб-понуди за вас и да обезбедиме пријатно и иновативно онлајн искуство.

Колачињата исто така може да се користат за снимање параметри за да ја персонализирате вашата посета, на пример, ако имате специфични поставки за подобрување на пристапноста.

Тие исто така се користат да се сетите на вашите детали за регистрација, па затоа не мора повторно да се регистрирате секој пат кога ќе се вратите на страницата.

Можете да ги избришете или да ги блокирате овие информации со менување на поставките на интернет прелистувачот на вашиот компјутер (ве молиме погледнете ги вашите екрани за помош или прирачници). Ако ги избришете или блокирате овие информации, можеби нема да можете да искористите некои карактеристики на страницата.

Ако се направат какви било промени во нашата политика за приватност, овие промени ќе бидат објавени овде.

GOI е во согласност со барањата на Законот за заштита на податоци од Обединетото Кралство 1998. Веб-страницата Gulfoilltd.com е во сопственост на Gulf Oil International, c / o 16 Чарлс II Стрит, Лондон SW1Y 4QU, Англија