Награди и признанија

Благодарение на нашата посветеност на нашите клиенти ширум светот, ние сме именувани како ” Downstream Oil Company of the Year 2016 – UK” на престижниот Global Energy Oil и Gas Awards 2016. Постигнувањата на Gulf се благодарение на агилноста и флексибилноста низ брзи, кратки, но ефикасни операции како што објаснува Франк Рутен (потпретседател – Gulf International), што му овозможува на Gulf да остане стабилен и покрај глобалната нафтена криза.

“Како фокусирана група Gulf Oil International е имун на некои од флуктуациите на цената на суровата нафта, што значи дека додека многу компании кои се фокусирани само на намалување на трошоците и севкупната профитабилност, ние сме во можност да погледнеме кон инвестирање во нови технологии и да бидеме отворени за нови идеи. Инвестирањето во маркетингот, истражувањето, развојот и инфраструктурата, како што се постројките за мешање, го обезбедуваат нашиот тековен успех, а ние не се плашиме да инвестираме за да ги користиме бенефитите подоцна. Како дел од овој пристап ние секогаш бараме повратни информации од клиентите и ги имплементираме сите промени кои ќе осигураат дека ги добиваат услугите што им се потребни”.