The Hinduja Group

Gulf е дел од групацијата Hinduja, една од најголемите диверзифицирани бизнис групи во светот. Групата ги опфаќа сите континенти, со канцеларии во многу од клучните градови во светот и вработува над 70.000 луѓе.

Под нивното лидерство, Gulf прерасна во светски супер бренд и сила, страсно промовирајќи го наследството на брендот на Gulf.

Основана од Шри П. Д. Хиндуја во 1914 година, групата Hinduja сега работи во 35 земји низ различни индустриски сектори, а во 1944 година ја отвори Фондацијата Hinduja посветена на добротворни и филантропски активности.