Аутомотив

Gulf во своето портфолио од моторни масла содржи голем спектар за сите автомобили, комерцијални возила, мотоцикли и пловни објекти. Благодарение на спојот од врвната технологија за производство и 117 годишната традиција која што Gulf ја поседува, секое моторно масло е максимално издржливо, го зголемува перформансот на возилото и го продолжува животниот век.
Неодамна, нашиот истражувачки и развоен центар ја разви новата Gulf формула на синтетички и масла со врвен перформанс, со цел да ги исполни барањата на светските врвни производители. Еден од нив е и Mercedes-Benz.